Китайски сайтове за пазаруване. Какво трябва да знаем.

Китайските сайтове за пазаруване стават все по-популярен начин човек да купи подарък за свой близък, някоя интересна електронна джаджа, евтини обувки или дрехи. Невероятно ниските цени, богатия избор и безплатната доставка правят китайските сайтове за пазаруване толкова добър избор.

Ако вече сте си избрали какво да си купите, трябва да знаете, че стоките с безплатна доставка поръчани от китайските сайтове за онлайн пазаруване пътуват до България поне 3 седмици.  Добра новина е възможността за проследявне на пратката.

Също е важно да се знае, че над определена сума може да дължите данък добавена стойност и вносно мито. Ако искате да избегнете разправията с митниците, помолете продавача да отбележи цена по-ниска от 30 евро. Не винаги помага но често минава.

Трябва да обърнете внимание, че размерите на китайските дрехи и обувки не отговарят на Европейските. За това потърсете сравнителна таблица по която да се ориантирате за правилния размер от който се нуждаете.

Добра идея е използването на купони за отстъпки, ако продавачите предлагат такива. Това е допълнителен бонус към и без това  ниските цени в китайските сайтове за пазаруване.

Още един начин да купите евтини стоки е да пазарувате по време на някоя от многобройните пориоди на разпродажби и промоции. Например деня на самотните сърца, черния петък или китайската нова година. Това са периоди когато продавачите предлагат отстъпки до 50% от обичайните си цени.

Покупката на маркови стоки или техни реплики от китайските сайтове за пазаруване  също е възможна, но трябва да знаете, че често качеството на репликите е изключително ниско и може да останете много разочаровани.

И не забравяйте за да избегнете измами да пазарувате само от популярни сайтове, от продавачи с висок рейтинг. В никакър случай не предоставяйте данните за кредитната си карта директно на продавача. И не извършвайте сделки извън сайта който сте избрали.