Как да се избегне измама на AliExpress

Ако цената е твърде добра, за да е истина, тя почти винаги е! Твърде лесно е да се измамиш, ако цената е нашия единствен критерий. Напомнете си, когато взимате решение, как продавачът може да предложи такава ниска цена? Отговорът неизбежно води до повече въпроси, отколкото отговори.

Бъдете внимателни при закупуването на маркови продукти

.
Имените маркови продукти, продавани на много по-ниски цени, са най-вече фалшификати. Всички продукти с марка (например Apple, Nokia и др.) Са защитени от техните производители, поради което няма почти никакви шансове да ги купуват на ниски цени.

Ако продавачът Ви помоли да платя директно на банковата му сметка, какво трябва да направя?

Ако получите предложение от продавач, който Ви моли да извършите транзакции директно с тях, вместо чрез AliExpress.com, трябва да пренебрегнете исканията му и да  съобщите за тях възможно най-скоро. Ако приемете предложението на продавача, няма да имате право на  защита от AliExpress. Това означава, че ако получените от вас артикули не са онова, което сте очаквали, или ако те не успеят да пристигнат, AliExpress не може да ви помогне да получите замяна или възстановяване.

Не потвърждавайте доставката, преди да получите поръчаното.

Ако това ви бъде поискано от продавача,  при пристигането на стоката, внимателно  проверете поръчката си.

Вижте отзивите за продавача, преди да решите да купите от него.
Добрият продавач се радва на добри отзиви от обратна връзка. Също така препоръчваме да купувате от Gold Suppliers, защото те са проверени от Alibaba.com.